Contact en agenda

WERKPLAATS voor intuïtieve ontwikkeling en persoonlijke groei

Gonny & Peter Méjan

Schutterswei 13

2223 TT Katwijk a/d Rijn

Tel: 071 – 4030127

Mobiel:  nul zes – 36075401

Email: praktijkmejan(at)gmail.com


Let op!

i.v.m. spam die wij ongewenst binnenkrijgen, is het @ vervangen door (at).
Voor een e-mail gebruikt u gewoon het @.Ook zijn bij het mobiele nummer enkele cijfers vervangen door de geschreven variant.

 

Een sessie duurt ongeveer 2 uur. De eerste keer kan dat een half uur langer zijn. De kosten zijn € 85.- Voor wie het gezinsinkomen ontoereikend is,  kan in overleg een aangepast tarief toegepast worden. 

Het is ook mogelijk een jaartraject te volgen. Het bestaat uit een jaar lang elke drie weken een sessie met uitzondering van de maanden juli en augustus.  De kosten hiervan bedragen € 600,–

Een eerste bachbloesem-sessie duurt iets langer dan een uur en kost € 45,–.
Vervolg-sessies duren drie kwartier en zijn € 30,–

 

Parkeren:  Stel je TomTom in op Looyerslaan, Katwijk.  Ga tussen nr. 18 en 20 tussen de huizen door het pleintje op. Daar kun je de auto parkeren. Loop vervolgens bij het kinderspeeltoestel aan de andere kant van het pleintje tussen de huizen door. Je staat nu op de Schutterswei. Sla linksaf. Het vierde huis in het rijtje is nr. 13  te herkennen aan het bord in de voortuin Familie Opstellingen aan Zee.

______________________________________________________

AGENDA voor 2022

Opstellingsdagen met het medicijnwiel: 

Sjamanistische opstellingen zijn opstellingen met het medicijnwiel. Het is een vorm van coaching voor iedereen, die een vraag heeft. Of het een vraag over werk, relaties met anderen of een levensvraag is, alles is welkom. We beginnen met een kleine opstelling voor iedereen. Daarna krijgen allen de gelegenheid zijn/haar vraag kort toe te lichten. Daaruit selecteren we één of twee vragen, die ons het meest aanspreken, welke we gaan opstellen.
Omdat we in een nieuwe ruimte werken, is de middag kosteloos voor leden van Bewust Bollenstreek en Bewust Leiden. Een donatie voor de onkosten wordt wel bijzonder op prijs gesteld. Voor niet leden zijn de kosten € 12,50.

Het maximale aantal deelnemers is bereikt; inschrijven voor deze opstellingsdag kan dus niet meer!

Datum 10 okt 2022.—————————————————————————————————————————————–

 

Supervisie
Drie keer per jaar geef ik supervisie aan therapeuten en andere werkers in het veld over hun functioneren. We werken in groepen van 2 tot 6 personen met de incidentmethode of met een opstelling waarbij we gevallen uit de praktijk bekijken en /of hun impact op het persoonlijk leven van de therapeut of gezondheidswerker. Op aanvraag werk ik ook op locatie.
De supervisie is kosteloos voor leden van Bewust Bollenstreek. Een donatie wordt op prijs gesteld. Voor niet-leden zijn de kosten € 12,50.

Data:  10 oktober 2022, 10 januari en 13 april 2023  

 

Winterseizoen/voorjaar 2022-2023

Ski-faalangsttraining

Skiën is een sport voor velen in het winterseizoen. Niettemin is het een sport waaraan toch ook gevoelsrisico´s kunnen kleven. Een te lastige piste met ijs, een val met grote impact, een verkeerd vertrouwen op ” die piste kun jij wel”; het maakt vaak dat het plezier eraf is. De vakantie wordt noodgedwongen meer een wandel- of terrasvakantie, terwijl de rest van de familie en/of vrienden met elkaar aan het skiën is. Met aangepaste (en meestal) individuele skilessen van Peter als bevoegd skileraar kan echter een begin worden gemaakt deze negatieve gevoelens te verwerken en om te buigen naar vertrouwen in het eigen kunnen. Op basis van dit vertrouwen komt langzaam de skitechniek weer terug in beeld en daarmee ook het  veiligheidsgevoel en als uitvloeisel daarvan het skiplezier.

Meerdere mensen hebben op deze manier de weg naar de piste gelukkig teruggevonden, wat uiteraard bijdraagt aan een positieve kijk op zichzelf (ik heb het veilig gedaan en het was leuk!) 

Als men er altijd tegenop heeft gezien om met skiën te beginnen of het nooit heeft gedurfd, kan dit ook een reden zijn om ski-faalangst training te gaan volgen. Door zichzelf te overwinnen krijgen mensen niet alleen vertrouwen in het skiën, maar krijgt hun vertrouwen in het leven op deze manier ook een bijzondere boost.

Ook als de leeftijd een drempel lijkt of voelt, zijn lessen op een rustig tempo en aangepast niveau de aangewezen weg om in beweging te blijven.

Deze lessen worden gegeven door Peter op Snowworld, Buytenparklaan 30 Zoetermeer. 
Informatie over deze lessen op ons emailadres: praktijkmejan(at)gmail.com

 

ZOMER 2022  KUNST- EN EXPRESSIE VAKANTIE-REIZEN

Cultuur “doe”vakanties op landgoed Charme
Champgault, dep. Loiret, Frankrijk (650 km van Utrecht)

Elk jaar zijn wij een aantal weken te vinden op theater- en expressie  landgoedcamping “Charme”, ongeveer 200 km onder Parijs. Wij maken er deel uit van het opbouwteam en ook zomers zijn wij er zeker een week te vinden.

Charme is bij uitstek een plek om tot rust te komen en alles wat iedereen het afgelopen jaar heeft meegemaakt te laten bezinken. Alle ervaringen, die we opdoen, dienen verwerkt te worden. Of het nu vervelende of prettige ervaringen zijn. Dat is noodzakelijk voor onze fysieke en mentale gezondheid. Een  goede manier om dat te doen is je te uiten via kunstvormen. Of het nu zang is of toneel, schilderen of dansen, al die vormen waarin we ons kunnen uiten op een andere manier dan met woorden, zorgen ervoor dat we onze ervaringen van de afgelopen tijd verwerken zonder dat we ons daarvan bewust zijn en zonder dat wij daar ons best voor hoeven te doen.

In het dagelijks leven ontbreekt het vaak aan tijd daarvoor. Daarom kan het een goede manier zijn om een deel van de vakantie daaraan te besteden. Als je een gezin hebt met kinderen , kun je met z’n allen komen, want op Charme zijn aangepaste programma’s voor kinderen en jongeren vanaf de kleuterleeftijd.  Onze eigen kinderen zeggen dat Charme hun opvoeding heeft afgemaakt door deel uit te maken van het groepsproces met leeftijdgenoten. Ook  in de kinder-en jongeren groepen leren ze anders met gevoelens omgaan dan in het dagelijks leven door het groepsproces en de voorstellingen, die ze maken. Ben je geïnteresseerd geraakt? Kijk dan verder op de website www.charme.nl