Contact en agenda

WERKPLAATS voor intuïtieve ontwikkeling en persoonlijke groei

Gonny & Peter Méjan

Schutterswei 13

2223 TT Katwijk a/d Rijn

Tel: 071 – 4030127

Mobiel: 06 – 36075401

Email: praktijkmejan@gmail.com

Een sessie duurt ongeveer 2 uur. De eerste keer kan dat een half uur langer zijn. De kosten zijn € 80,–. Voor wie het gezinsinkomen ontoereikend is,  kan in overleg een aangepast tarief toegepast worden. 

______________________________________________________

AGENDA voor 2020/2021

vanwege de corona-maatregelen wordt het filosofisch café van 17 april verschoven naar een latere datum

DUURZAAM FILOSOFISCH CAFÉ

Dualiteit, de antagonist van verbinding
Nienke van der Giessen, orthomoleculair therapeut en Marleen Dijkdrent, Kunstenares

Zodra het mogelijk is, wordt een nieuwe datum vastgesteld voor het derde filosofisch café in Katwijk, dat wordt georganiseerd door professionals uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg, die zich inzetten voor een bewuste duurzame samenleving.

Het filosofisch café wordt dan gehouden in het atelier van Marleen Dijkdrent, Rijnstraat 22 Katwijk aan de Rijn. Je bent welkom vanaf 19.45 u. De lezing begint 20.00 u. We verwachten de eindtijd ongeveer 22.00 u.

In dit filosofisch café gaan therapeut Nienke van der Giessen en kunstenares Marleen Dijkdrent in op de vraag wat voor positieve gevolgen het gaat hebben op gezondheid, ecosysteem en duurzamere samenleving, als mannen en vrouwen weer in hun eigen kracht gaan staan en zich niet meer laten leiden door angst, ego en misplaatste superioriteit.  De lezing eindigt met een filosofische vraag. Daarna wordt  in kleine groepjes gefilosofeerd over wat de lezing aan denkstof heeft opgeleverd.

Elk filosofisch café begint met een kleine lezing of voordracht van 25 minuten door één van de professionals. De lezing eindigt met een filosofische vraag. Daarna gaan we in kleine groepjes filosoferen over deze vraag, geïnspireerd door wat de lezing ons aan denkstof heeft opgeleverd.

Je kunt zo binnenlopen, maar er is beperkt plaats. Je hebt dus kans dat het café dan vol is. Beter is je van te voren aan te melden. Dat kan via info@in-kleur.nl of nienkevandegiessen@me.com

De meeste professionals uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn aangesloten bij Bewust Bollenstreek, een netwerk van meer dan 200 professionals in de Bollenstreek, die zich inzetten voor een bewuste, gezonde en duurzame samenleving.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Bewust Bollenstreek, dan kun je je  aanmelden via de website www.bewustbollenstreek.nl voor de gratis nieuwsbrief.

Overige voorlopige data in 2020/21 van het duurzaam filosofisch café:

24 september          Verbinding als organisatorisch model,
                                   Sebastiaan Kievit

19 november           Zorgvuldig omgaan met jezelf in periode van rouw
                                   Dineke Ooms, rouwtherapeut

21 januari 2021       Duurzaam met je lichaam omgaan door Yin YogaZOMER 2020

KUNST- EN EXPRESSIE VAKANTIE-REIZEN

Cultuur “doe”vakanties op landgoed Charme
Champgault, dep. Loiret, Frankrijk (650 km van Utrecht)

Elk jaar zijn wij een aantal weken te vinden op theater- en expressie  landgoedcamping “Charme”, ongeveer 200 km onder Parijs. Wij maken er deel uit van het opbouwteam en ook zomers zijn wij er zeker een week te vinden.

Charme is bij uitstek een plek om tot rust te komen en alles wat iedereen het afgelopen jaar heeft meegemaakt te laten bezinken. Alle ervaringen, die we opdoen, dienen verwerkt te worden. Of het nu vervelende of prettige ervaringen zijn. Dat is noodzakelijk voor onze fysieke en mentale gezondheid. Een  goede manier om dat te doen is je te uiten via kunstvormen. Of het nu zang is of toneel, schilderen of dansen, al die vormen waarin we ons kunnen uiten op een andere manier dan met woorden, zorgen ervoor dat we onze ervaringen van de afgelopen tijd verwerken zonder dat we ons daarvan bewust zijn en zonder dat wij daar ons best voor hoeven te doen.

In het dagelijks leven ontbreekt het vaak aan tijd daarvoor. Daarom kan het een goede manier zijn om een deel van de vakantie daaraan te besteden. Als je een gezin hebt met kinderen , kun je met z’n allen komen, want op Charme zijn aangepaste programma’s voor kinderen en jongeren vanaf de kleuterleeftijd.  Onze eigen kinderen zeggen dat Charme hun opvoeding heeft afgemaakt door deel uit te maken van het groepsproces met leeftijdgenoten. Ook  in de kinder-en jongeren groepen leren ze anders met gevoelens omgaan dan in het dagelijks leven door het groepsproces en de voorstellingen, die ze maken. Ben je geïnteresseerd geraakt? Kijk dan verder op de website www.charme.nl

 

HERFST- EN WINTERSEIZOEN 2020/ VOORJAAR 2021

SKI- FAALANGST TRAINING

Skiën is een sport voor velen in het winterseizoen. Niettemin is het een sport waaraan toch ook gevoelsrisico´s kunnen kleven. Een te lastige piste met ijs, een val met grote impact, een verkeerd vertrouwen op ” die piste kun jij wel”; het maakt vaak dat het plezier eraf is. De vakantie wordt noodgedwongen meer een wandel- of terrasvakantie, terwijl de rest van de familie en/of vrienden met elkaar aan het skiën is. Met aangepaste (en meestal) individuele skilessen van Peter als bevoegd skileraar kan echter een begin worden gemaakt deze negatieve gevoelens te verwerken en om te buigen naar vertrouwen in het eigen kunnen. Op basis van dit vertrouwen komt langzaam de skitechniek weer terug in beeld en daarmee ook het  veiligheidsgevoel en als uitvloeisel daarvan het skiplezier. 

Meerdere mensen hebben op deze manier de weg naar de piste gelukkig teruggevonden, wat uiteraard bijdraagt aan een positieve kijk op zichzelf (ik heb het veilig gedaan en het was leuk!) 

Ook als de leeftijd een drempel lijkt of voelt, zijn lessen op een rustig een aangepast niveau de aangewezen weg om in beweging te blijven op een wijze die overeenkomt met de leeftijd.

Deze lessen worden gegeven door Peter op Snowworld, Buytenparklaan 30 Zoetermeer. Informatie over deze lessen op ons emailadres: praktijkmejan@gmail.com