Contact en agenda

WERKPLAATS voor intuïtieve ontwikkeling en persoonlijke groei

Gonny & Peter Méjan

Schutterswei 13

2223 TT Katwijk a/d Rijn

Tel: 071 – 4030127

Mobiel: 06 – 36075401

Email: praktijkmejan@gmail.com

Een sessie duurt ongeveer 2 uur. De eerste keer kan dat een half uur langer zijn. De kosten zijn € 80,–. Voor wie het gezinsinkomen ontoereikend is,  kan in overleg een aangepast tarief toegepast worden. 

______________________________________________________

AGENDA voor 2019/2020

Januari 2020

Op 23 januari a.s. vindt er opnieuw een filosofisch café plaats, georganiseerd i.s.m. met professionals uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg, die bewust om willen gaan met zichzelf, de ander en de aarde.
Het filosofisch café wordt gehouden  in De Roskom/proeflokaal  “De Buren” Turfmarkt 2 in Katwijk aan de Rijn. 

De lezing gaat over Familie-Opstellingen zal gehouden worden door Gonny Méjan. Zij heeft al 20 jaar een werkplaats voor Ritueel Familie-Systemisch werk in Katwijk aan de Rijn. Daar geeft zij individuele sessies of relatie-sessies samen met haar partner Peter

De toegang van het café is gratis, exclusief consumpties. Er is plaats voor ongeveer 24 deelnemers. De aanvang is 13.30 en rond 15.30 sluiten we af, maar het is altijd mogelijk onder genot van een hapje of drankje nog even na te praten.

Het oude gebouw De Roskam, waar vroeger de postiljon stopte, is niet onnadenkend afgebroken, wat  met veel oude gebouwen is gebeurd. Het is volledig in ere hersteld als ontmoetingsplaats voor velen o.a. door proeflokaal De Buren, die zich daar hebben gevestigd. Bovendien heeft het restaurant oog voor het milieu getuige de gerechten, die allen ook een vegetarische variant kennen. Daarnaast betrekken zij hun ingrediënten veelal bij lokale boeren en tuinders, wat veel vrachtverkeer op de weg voorkomt. 

Elk filosofisch café begint met een kleine lezing of voordracht van 25 minuten door één van de professionals .
De lezing eindigt met een filosofische vraag. Daarna gaan we in kleine groepjes filosoferen over deze vraag, geïnspireerd door wat de lezing ons aan denkstof heeft opgeleverd.  Je kunt zo binnenlopen, maar dan loopt u het risico dat het proeflokaal vol is. Om meer verzekerd te zijn van een plekje, is het handiger je aan te melden praktijkmejan@gmail.com

De meeste professionals uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn aangesloten bij Bewust Bollenstreek, een netwerk van meer dan 200 professionals in de Bollenstreek, die zich inzetten voor een bewuste, gezonde en duurzame samenleving

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Bewust Bollenstreek, dan kun je je  aanmelden via de website www.bewustbollenstreek.nl voor de gratis nieuwsbrief

winterseizoen 2019/ voorjaar 2020

Ski-faalangst training.
Skiën is een sport voor velen in het winterseizoen. Niettemin is het een sport waaraan toch ook gevoelsrisico´s kunnen kleven. Een te lastige piste met ijs, een val met grote impact, een verkeerd vertrouwen op ” die piste kun jij wel”; het maakt vaak dat het plezier eraf is. De vakantie wordt noodgedwongen meer een wandel- of terrasvakantie, terwijl de rest van de familie en/of vrienden met elkaar aan het skiën is. Met aangepaste (en meestal) individuele skilessen van Peter als bevoegd skileraar kan echter een begin worden gemaakt deze negatieve gevoelens te verwerken en om te buigen naar vertrouwen in het eigen kunnen. Op basis van dit vertrouwen komt langzaam de skitechniek weer terug in beeld en daarmee ook het  veiligheidheidsgevoel en als uitvloeisel daarvan het skiplezier. 

Meerdere mensen hebben op deze manier de weg naar de piste gelukkig teruggevonden, wat uiteraard bijdraagt aan een positieve kijk op zichzelf (ik heb het veilig gedaan en het was leuk!) 

Ook als de leeftijd een drempel lijkt of voelt, zijn lessen op een rustig een aangepast niveau de aangewezen weg om in beweging te blijven op een wijze die overeenkomt met de leeftijd.

Deze lessen worden gegeven door Peter op Snowworld, Buytenparklaan 30 Zoetermeer. Informatie over deze lessen op ons emailadres: praktijkmejan@gmail.com


zomer 2020

KUNST- EN EXPRESSIE VAKANTIE-REIZEN

Elk jaar zijn wij een aantal weken te vinden op theater- en expressie  landgoedcamping “Charme”, ongeveer 200 km onder Parijs. Wij maken er deel uit van het opbouwteam en ook zomers zijn wij er zeker een week te vinden.

Charme is bij uitstek een plek om tot rust te komen en alles wat iedereen het afgelopen jaar heeft meegemaakt  te laten bezinken.  Alle ervaringen, die we opdoen, dienen verwerkt te worden. Of het nu vervelende of prettige ervaringen zijn. Dat is noodzakelijk voor onze fysieke en mentale gezondheid. Een  goede manier om dat te doen is je te uiten via kunstvormen. Of het nu zang is of toneel, schilderen of dansen, al die vormen waarin we ons kunnen uiten op een andere manier dan met woorden, zorgen ervoor dat we onze ervaringen van de afgelopen tijd verwerken zonder dat we ons daarvan bewust zijn en zonder dat wij daar ons best voor hoeven te doen.

In het dagelijks leven ontbreekt het vaak aan tijd daarvoor. Daarom kan het een goede manier zijn om een deel van de vakantie daaraan te besteden. Als je een gezin hebt met kinderen , kun je met z’n allen komen, want op Charme zijn aangepaste programma’s voor kinderen en jongeren vanaf de kleuterleeftijd.  Onze eigen kinderen zeggen dat Charme hun opvoeding heeft afgemaakt door deel uit te maken van het groepsproces met leeftijdgenoten. Ook  in de kinder-en jongeren groepen leren ze anders met gevoelens omgaan dan in het dagelijks leven door het groepsproces en de voorstellingen, die ze maken. Ben je geïnteresseerd geraakt? Kijk dan verder op de website www.charme.nl