OPSTELLINGEN EN THEMADAGEN

Inlichtingen en aanmelden voor opstellings-, themadagen en lezingen kan via de website contact of
telefonisch  071-4030127 of
Email : praktijkmejan (at) gmail.com

i.v.m. spam is het @-teken vervangen door (at)

 

Opstellingsdagen met het medicijnwiel

 Door te werken met opstellingen rond het medicijnwiel kan je veel leren over eigen onbewuste processen en zielenwerk. Voor therapeuten en andere werkers in het veld is dit onontbeerlijke kennis. Voor anderen de weg naar een meer vruchtbaar leven. Op deze dagen wordt meestal gewerkt rond een thema zoals krachtdieren of de vier windrichtingen. Wanneer en waar over deze dagen met het medicijnwiel worden  gegeven wordt vermeld in onze agenda.

Kosten: € 40,– p.p.

  “Beeldend voor je leven” dagen

Een manier om emoties op een veilige manier te uiten is door te schilderen vanuit intuïtie. Alles wat ontstaat is oké en er is geen goed of fout. Vooraf doen we inspirerende oefeningen om de emoties in veilige banen te leiden. Deze dagen zijn alleen op aanvraag. Ze worden gegeven op ons praktijkadres in Katwijk a/d Rijn. Inschrijving alleen groepen met minimaal vier deelnemers. De kosten bedragen € 25 p.p. voor een ochtend of middag.

Schrijven met het medicijnwiel

Wanneer mensen en opstelling hebben gedaan, komt hun leven in een ander perspectief te staan. Erover schrijven met behulp van het levenswiel kan helpen om de nieuwe ordening tot rust te laten komen. Ook mensen die in een herstelproces terecht zijn gekomen, nadat ze ernstig psychisch of lichamelijk ziek zijn geweest, kunnen   met deze manier van schrijven betekenis geven aan deze periode in hun leven. Zij gaan ervaren hoe bijzonder helend schrijven kan werken op hun gestel.

Maar ook voor mensen, die midden in een ziekteproces zitten zoals kanker of chronische ziekten zoals MS of Reuma kan het helpen de ziekte een plek te geven en weer orde te scheppen in je leven. Het eerste dagdeel komt het medicijnwiel als totaal aan de orde. In vier dagdelen daarna wordt aandacht besteed aan de vier windrichtingen van het wiel: het oosten, zuiden, westen en Noorden. Elk dagdeel staat op zichzelf, maar het is handig om te beginnen met het wiel als totaal.

Deze groepen zijn op aanvraag. Ze kunnen worden gegeven uw locatie of op ons praktijkadres in Katwijk a/d Rijn.  Er moeten minstens 4 deelnemers zijn en de kosten bedragen € 25 p.p. voor een ochtend of middag.

Nascholingseminars  individueel Ritueel Familie-Systemisch Werk

Voor mensen, die ritueel familie systemisch werk willen gebruiken in hun praktijk. 

Wanneer bij psychische en/of lichamelijke ziekten geen doorbraak te bewerkstelligen is, is het belangrijk af te dalen naar een dieper niveau waar de oorzaak kan liggen: het DNA niveau. Bij grote rampen en andere trauma’s, die mensen kunnen overkomen, verandert ons DNA. Door deze verandering kunnen zelfs drie of vier generaties later ernstige ziektes ontstaan of levens ontsporen, want het veranderde DNA wordt doorgegeven. Doordat Ritueel Familie Systemisch Werk aangrijpt op DNA niveau, kunnen daar weer veranderingen ontstaan.

Deze manier van helen is het grondbeginsel van dit werk dat zijn oorsprong heeft in alle oude natuurlijke geneeswijzen van de indianen tot de Inuït en ook van onze eigen Europese afstamming: de oude Keltische natuurgeneeswijzen.

De dagen zijn een combinatie van ondergaan, observeren en praktiseren wat betreft de fenomenologie van de mens.

Kosten € 60,– inclusief  koffie en thee. Voor lunch dien je zelf te zorgen.