Sjamanistisch Lichaamswerk

Naast familie-opstellingen doen wij ook sjamanistisch lichaamswerk. Dit lichaamswerk is één van de oudste natuurlijke geneeswijzen en is bewaard gebleven via verschillende indianenstammen . Het gaat ervan uit dat de levensenergie geblokkeerd kan raken door trauma’s in het huidige leven of door trauma’s in een vorige generatie. Door traumatische gebeurtenissen in ons leven of dat van onze voorouders kan ons erfelijk materiaal veranderen. Via ons erfelijk materiaal kan deze veranderde informatie generaties lang worden doorgegeven. Het kan zich ten slotte gaan uitdrukken in allerlei lichamelijke en/of psychische belemmeringen.

Bij sjamanistisch lichaamswerk is de werkwijze; door middel van handoplegging op plekken van het lichaam of de aura, waar de energie is geblokkeerd door traumatische gebeurtenissen, de blokkade op te heffen en de gestagneerde levensenergie weer te laten stromen. Het erfelijk materiaal wordt weer dynamisch en lichamelijke en/of psychische belemmeringen kunnen afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Sjamanistisch voetenwerk

Deze werkvorm is te vergelijken met voetreflexmassage. Ook hier worden reflexzones op de voeten beïnvloed, maar op een meer intuïtieve manier. Voor sommige mensen is sjamanistisch lichaamswerk een stap te ver om zich zomaar aan over te geven. Sjamanistisch voetenwerk kan dan een goede manier zijn om tot rust te komen en kennis te maken met sjamanistisch werk.