Wie zijn wij

Gonny Mejan

Nadat Gonny in 2002 haar Hbo-opleiding Natuurgeneeskunde en psychosociale holistische begeleiding aan de academie voor natuurgeneeskunde te Bloemendaal afrondde, heeft zij een leer-werk traject familie-systemisch werk doorlopen in Breda bij haar leraren; arts voor homeopathie en biofysische geneeskunst Sake Roozen en zijn vrouw creatief therapeute Marije Roozen-Tonnaer.  Daarna is zij tien jaar blijven assisteren tijdens familie-systemische dagen. Om haar vakkennis verder te verbreden heeft zij aanvullende cursussen gevolgd o.a. Homeopathie en transpersoonlijke psychotherapie. Gonny heeft diverse seminars gevolgd bij instituut Practice for Systemic Ritual van Daan van Kampenhout voor o.a. ritueel familie-systemisch werk.

Al voor dat zij in 2007 ernstig ziek werd, was zij in aanraking gekomen met het Journey werk van Brandon Bays. Daarna heeft zij diverse Intensive Journey weekends gevolgd en heeft zij veel helende reizen zelf ondergaan. Aldoende en door het boek “de helende reis”ontdekte zij dat the journey van Brandon Bays het sjamanisme als basis heeft. Ten slotte is zij onderdelen van het Journey werk van zowel Daan als Brandon in gaan bouwen in haar rituele Familie-Systemisch werk zoals zij dat nu beoefent. Om haar vakkennis actueel te houden, volgt zij regelmatig seminars bij Harry de Kruijff’s opleiding voor familie-opstellingen en rituelen.

Peter Mejan

Door toeval kwam Peter in het sportvak terecht. Tijdens zijn dienstplicht werd hij sportinstructeur in het leger. Van zijn inspirerende adjudant leerde hij dat sport mensen verbindt. Het werd hem duidelijk dat er een rigoureuze andere kijk moest komen op wat sporten voor de samenleving zou kunnen beteken. Dat zou kunnen als hij zich beroepsmatig met sportbeleid zou gaan bezig houden. Met die insteek solliciteerde hij bij de gemeente Katwijk als ambtenaar sportzaken. Vlak voor zijn pensioen is hij in Oostenrijk opgeleid tot gediplomeerd skileraar.

Door ziekten en tegenslagen in zijn persoonlijk leven drong het tot Peter door dat met alleen beweging van het lichaam niet alles is op te lossen. Hij ging zich verdiepen in massage en deed een rebalancing-training. Hij ervoer meer en meer de eenheid van lichaam en geest. In 2000 deed hij samen met zijn vrouw Gonny een week intensief proceswerk bij het centrum voor lichamelijke bewustwording Amsterdam.

Het bracht een hele omwenteling in zijn denken teweeg en waardoor hij open stond voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Door Gonny kwam hij in 2001 in aanraking met Familie-Systemisch werk, dat toen net in Nederland zijn intrede had gedaan. Tien jaar lang heeft ook hij geassisteerd bij zijn leraren op dit gebied: Sake en Marije Roozen.

Samen met Gonny leidt hij nu de rituele opstellingsdagen. Daarnaast doet hij op aanvraag massages en  sjamanistisch lichaamswerk. Intussen is hij als zzp´er werkzaam als skileraar bij Snowworld in Zoetermeer