top of page

AGENDA 

voorjaar 2023 en 2024

Intervisie
Drie keer per jaar begeleid ik intervisie-bijeenkomsten voor therapeuten en andere werkers in
het gezondheidsveld over hun functioneren. We werken in groepen van 2 tot 6 personen met
 de incidentmethode of met een opstelling waarbij we gevallen uit de praktijk bekijken en /of hun impact op het persoonlijk leven van de therapeut of gezondheidswerker.


De supervisie is kosteloos voor leden van Bewust Bollenstreek en Bewust Leiden.
Een donatie wordt op prijs gesteld. Voor niet-leden zijn de kosten € 12,50

 

Data: maandag 9 oktober 2023, dinsdag 30 januari 2024 en donderdag 4 april 2024
Tijd :  van 10.00u tot 12.00u

.

Opstellingsdag “Hervindt de partner van je leven”

In deze tijd kunnen veel mensen maar geen levenspartner vinden. Of ze hebben een partner, maar de partners kunnen de verbinding met elkaar niet meer vinden in hun relatie. 

Deze dag gaat niet over het vinden van een partner op de dag zélf, maar over waar het niet goed gaat in het (her)vinden van (onze)een partner.

Wat zijn onze belemmeringen? Wat ontbreekt er? Waar gaat het mis?

 

Tijdens deze dag gaan we kijken naar deze dynamiek en die opstellen. En wat kunnen we zelf wellicht doen om die energie positief om te draaien.

Door de dynamiek op te stellen komt hier duidelijkheid over. Daarna is de energie veranderden neemt ons leven ongemerkt een andere wending.

 

Datum en tijd: Zondag 23 april van 10.30u tot 15.30u

Kosten: € 45,-- inclusief koffie en thee

Voor leden van Bewust Bollenstreek en Leiden is dat € 35,--

Vanwege de lengte van de workshop is het handig zelf de lunch mee te nemen.

Opstellingsdagen met het medicijnwiel

Door mee te doen aan opstellingsdagen met het medicijnwiel, krijg je meer zicht op je eigen onbewuste processen. Iedereen die een vraag heeft kan hieraan meedoen. 

 

Het kan een vraag zijn over werk, gezondheid, relaties of een levensvraag, alles is welkom en kan worden opgesteld. Je kan zelf een vraag inbrengen en ook als representant in andermans opstelling worden gevraagd.

Ook als je geen eigen opstelling wilt doen, is het zeer zinvol na te denken over de vraag of het thema wat op dat moment in jouw leven speelt.

Als representant kom je dat thema vrijwel altijd tegen en lost er op die manier vaak voor jou ook iets op. Tevoren krijgt iedereen de gelegenheid zijn/ haar vraag in te brengen.

De dag zelf beginnen we met een kleine individuele opstelling voor iedereen.

Vervolgens doen we één of twee opstellingen geselecteerd uit de aanvragen.

We sluiten de dag af met kleine opstellingen in groepen van 3 of 4 mensen.

Op deze dagen wordt soms gewerkt rond een thema zoals krachtdieren of de vier windrichtingen.

 

Datum en tijd: Deze dagen zijn op zondag van 10.00u tot 15.30u

De exacte data voor 2023 zijn nog niet bekend

Kosten: € 39,50,-- p.p.

Ski val- en faalangst training.
Er zijn verschillende redenen om deze training te gaan doen.

Skiën is een sport waaraan naast fysieke risico´s ook gevoelsrisico´s kunnen kleven.

 

Een te lastige piste met ijs, een val met grote impact, een verkeerd vertrouwen gebaseerd op "die piste kun jij wel" als je mee bent gegaan met familie, vrienden of vriendinnen.....

Het maakt dat het plezier eraf is gegaan en dat mensen niet meer mee willen/kunnen skiën met de rest van de familie/ vrienden tijdens vakantie of weekeindjes.


Met aangepaste (en meestal) individuele skilessen van Peter als bevoegd skileraar kan echter een begin worden gemaakt deze negatieve gevoelens te verwerken en om te buigen naar vertrouwen in het eigen kunnen.

Op basis van dit vertrouwen komt langzaam de ski-techniek weer meer "voelbaar" terug en daarmee ook het gevoel van veiligheid en als uitvloeisel daarvan het skiplezier.
Bijzonder is dat dan ook buiten de piste in het dagelijkse leven het zelfvertrouwen is gegroeid.


Een andere reden kan zijn dat men er altijd tegenop heeft gezien met skiën te beginnen of het überhaupt nooit heeft gedurfd.

Door jezelf te overwinnen tijdens de lessen krijgen mensen niet alleen vertrouwen in
het skiën, maar krijgt hun vertrouwen in het leven op deze manier ook een bijzondere boost.
Een derde reden is als de leeftijd een drempel lijkt te zijn of het voelt zo. De val- en faalangst lessen zijn aangepast aan het niveau en op een rustig tempo. Het is de aangewezen weg om weer zeker te worden op de ski´s en het plezier in deze vorm van beweging terug te krijgen.
Deze lessen worden gegeven door Peter op Snowworld, Buytenparklaan 30 Zoetermeer. 

Data: in overleg 

kosten:  op basis van een privéles van een uur á  67,50 of evt. langer (excl. toegang en evt. materiaal). Informatie hierover en boekingen vindt u op https://webshop.snowworld.com/nl/lessen

Kunst -en expressievakantie op landgoed Charme
 

KUNST- EN EXPRESSIE VAKANTIE-REIZEN
CULTUUR op VAKANTIE OP LANDGOED CHARME
Champgault, dep. Loiret, Frankrijk (650 km van Utrecht)
Elk jaar zijn wij een aantal weken te vinden op theater- en expressielandgoed “Charme”,
ongeveer 200 km onder Parijs. Wij maken er deel uit van het opbouwteam en ook zomers zijn wij er zeker een week te vinden.


Charme is bij uitstek een plek om tot rust te komen en alles wat iedereen het afgelopen jaar heeft meegemaakt te laten bezinken. Alle ervaringen, die we opdoen, dienen verwerkt te worden. Of het nu vervelende of prettige ervaringen zijn. Dat is noodzakelijk voor onze fysieke en mentale gezondheid.

Een  goede manier om dat te doen is je te uiten via kunstvormen. Of het nu zang is of toneel, schilderen of dansen, al die vormen waarin we ons kunnen uiten op een andere manier dan met woorden, zorgen ervoor dat we onze ervaringen
van de afgelopen tijd verwerken zonder dat we ons daarvan bewust zijn en zonder dat wij daar ons best voor hoeven te doen.


In het dagelijks leven ontbreekt het vaak aan tijd daarvoor. Daarom kan het een goede manier zijn om een deel van de vakantie daaraan te besteden. Als je een gezin hebt met kinderen, kun je met z’n allen komen, want op Charme zijn aangepaste programma’s voor kinderen en jongeren vanaf de kleuterleeftijd.

Onze eigen kinderen zeggen dat Charme hun opvoeding heeft afgemaakt door deel uit te maken van het groepsproces met leeftijdgenoten.

Ook in de kinder-en jongeren groepen leren ze anders met gevoelens omgaan dan in het dagelijks leven door het groepsproces en de voorstellingen, die ze maken. Om die reden maken we graag reclame voor dit inspirerende theater- en expressie landgoed.

 

Ben je geïnteresseerd geraakt? Kijk dan verder op de website www.charme.nl

bottom of page