top of page

Individuele rituele familie-opstelling

Een individuele sjamanistische opstelling begint met een vragenformulier over je eigen levensgeschiedenis en je familiegeschiedenis. Ook licht je daarin je vraag toe waarom je een opstelling wilt doen. Het formulier vul je voorafgaand aan een opstelling in. Naar aanleiding daarvan maak ik een angiogram van je familie-systeem. Dat is een soort stamboom met bijzonderheden.

De sessie zelf begint met een gesprek om je vraag zo helder mogelijk te krijgen. Daarna laat ik je de verschillende posities van de opstelling tekenen en een kleur uitzoeken voor jezelf. Deze tekeningen hoeven niet mooi te zijn en ook niet iets concreets voor te stellen. Het zijn uitdrukkingen van je gevoel.

Daarna leg ik het medicijnwiel op de grond en leg de betekenis daarvan uit. Dan ga je de posities op intuïtie rond het medicijnwiel leggen. Door op de verschillende posities te staan en alle gevoelens, die boven komen te omarmen, verandert de opstelling. Tenslotte ligt die zo dat het voor jou in balans voelt. Er is dan iets wezenlijks veranderd.

Om die verandering te volgen krijg je aanwijzingen mee voor de eerste maand na de opstelling o.a. om de veranderingen, die je hebt opgemerkt op te schrijven. Na een maand volgt een eerste evaluatie waarin ik je naar die veranderingen vraag.

 

Omdat het in Sjamanistisch werk altijd gaat om de veranderingen op de lange termijn volgt na een half jaar nogmaals een evaluatie, maar dan uitgebreider. Daarmee is de sessie afgerond.

bottom of page