top of page

Gonny Mejan

definitief.jpg

Nadat ik in 2002 mijn Hbo-opleiding aan de academie voor natuurgeneeskunde te Bloemendaal afrondde, heb ik een leer-werk traject familie-opstellingen doorlopen bij bureau How To Handle in Breda. Mijn leraren; arts voor homeopathie en biofysische geneeskunst Sake Roozen en zijn vrouw creatief therapeut Marije Roozen-Tonnaer waren pioniers in het familie-systemisch werk in Nederland.  Daarna ben ik tien jaar blijven assisteren tijdens opstellingsdagen. Ik heb diverse seminars gevolgd bij instituut Practice for Systemic Ritual van Daan van Kampenhout voor ritueel familie-systemisch werk en sjamanisme, zowel als bij het opleidingsinstituut voor familieopstellingen van Harry de Kruijff. Om mijn vakkennis verder te verbreden heb ik aanvullende cursussen gevolgd o.a. Homeopathie en transpersoonlijke psychotherapie.

Toen ik in 2007 ernstig ziek werd, ben ik in aanraking gekomen met het Journey werk van Brandon Bays. Daarna heb ik diverse Intensive Journey weekends gevolgd en heb ik veel helende reizen zelf ondergaan. Al doende en door het boek “de helende reis” ontdekte ik dat the journey van Brandon Bays het sjamanisme als basis heeft. Ten slotte ben ik onderdelen van het Journey werk van zowel Daan als Brandon in gaan bouwen in het rituele Familie-Systemisch werk en de sjamanistische helende trance reizen, die ik nu in de praktijk gebruik.

Peter Mejan

Door toeval kwam ik in het sportvak terecht. Tijdens mijn dienstplicht werd ik sportinstructeur in het leger.

Van mijn inspirerende adjudant-sportinstructeur leerde ik dat sport mensen verbindt. Het werd mij duidelijk dat er een andere kijk moest komen op wat sporten voor de samenleving zou kunnen betekenen. Daar zou ik een bijdrage aan kunnen geven als ik me beroepsmatig met sportbeleid zou gaan bezig houden.

Met die insteek ging ik aan het werk bij een gemeente als ambtenaar sportzaken. Naast randvoorwaardelijke zaken als accommodaties en subsidies heb ik me ook bezig gehouden met gezond gewicht, specifiek voor kinderen

 

Door ziekte en tegenslagen in mijn persoonlijk leven drong het tot me door dat met alleen beweging van het lichaam niet alles is op te lossen.

foto peter tijdelijk  wie zijn wij  (600 x 450).jpg

Ik ging me verdiepen in massage en deed een rebalancingtraining.

Meer en meer ervoer ik de eenheid van lichaam en geest. In 2000 deed ik samen met Gonny een week lang intensief proceswerk.

Het bracht een hele omwenteling in denken teweeg en waardoor ik open ging staan voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen.

 

Door Gonny kwam ik in 2001 in aanraking met Familie-Systemisch werk, dat toen net in Nederland zijn intrede had gedaan. Tien jaar lang heb ik ook geassisteerd bij mijn leraren op dit gebied: Sake en Marije Roozen.

Samen met Gonny leid ik nu af en toe de rituele opstellingsdagen. Daarnaast doe ik op aanvraag sjamanistisch lichaamswerk en val - en faalangst ski-trainingen.

bottom of page