top of page

Werken met Bachbloesems

Bachbloesems hebben een bijzondere invloed op ons geestelijk en lichamelijk welbevinden. We ontstijgen onze verstrikkingen en krijgen een meer heldere blik op onszelf en onze omgeving. Het is een zachte werkwijze om meer balans te vinden in je leven.

 

Een eerste bachbloessem-sessie duurt anderhalf uur en bestaat uit een gesprek en het uitkiezen van de remedies. Deze worden vier weken lang gebruikt waarna een korte evaluatie volgt. Vervolg-sessies duren een uur.

 

 

 

 

 

 

Kinderen reageren heel goed op Bach
bloesems. Als een kind therapie moet
volgen, kan het een idee ontwikkelen
niet goed te zijn zoals hij of zij is.
Daarom behandel ik kinderen de
eerste keer bij hen thuis. De vervolg
sessies doe ik met één van beide
ouders, die het kind daarna thuis de
de bloesems laat kiezen.

Dr.Bach was één van de eerste artsen, die een duidelijk verband zag tussen onze emoties en geestesgesteldheid enerzijds en onze gezondheid en welzijn anderzijds. Volgens zijn zienswijze is de primaire oorzaak van de meeste gezondheidsproblemen een geestelijk disharmonische toestand. Om die laatste weer in evenwicht te brengen ontwikkelde deze natuurkenner 38 harmoniserende bloesemremedies.

Sinds die tijd zijn er een aantal artsen geweest, die zijn methode hebben verdiept.

Zo ontstonden verschillende stromingen. Ik maakte als eerste kennis met de sjamanistische stroming, die werkt volgens het eigen innerlijk weten van de cliënt. Tijdens mijn studie heb ik een module gevolgd van het systeem Dietmar Kramer. Daarna heb ik een werkwijze ontwikkeld, die het beste uit beide methodes combineert.

bottom of page