top of page

Dr.Bach was één van de eerste artsen, die een duidelijk verband zag tussen onze emoties en geestesgesteldheid enerzijds en onze gezondheid en welzijn anderzijds.

Volgens zijn zienswijze is de primaire oorzaak van de meeste gezondheidsproblemen een geestelijk disharmonische toestand. Om dit laatste weer in evenwicht te brengen, ontwikkelde deze natuurkenner 38 harmoniserende bloesemremedies.

 

Sinds die tijd is er een aantal artsen geweest, die zijn methode hebben verdiept.

Zo ontstonden verschillende stromingen. Ik maakte als eerste kennis met de sjamanistische stroming, die werkt volgens het eigen innerlijk weten van de cliënt. Tijdens mijn studie heb ik een module gevolgd van het systeem Dietmar Kramer. Daarna heb ik een werkwijze ontwikkeld, die het beste uit beide methodes combineert.

Werken met Bachbloesems

Bachbloesems hebben een bijzondere invloed op ons geestelijk en lichamelijk welbevinden. We ontstijgen onze verstrikkingen en krijgen een meer heldere blik op onszelf en onze omgeving. Het is een zachte werkwijze om meer balans te vinden in je leven.

Kinderen reageren heel goed op Bachbloesems. Als een kind therapie in een behandeling ontvangt, kan bij het kind het idee ontwikkelen niet goed te zijn zoals hij of zij is. Daarom behandel ik kinderen de eerste keer bij hen thuis. De vervolgsessies doe ik met één van beide ouders, die het kind daarna thuis de bloesems laat kiezen.

bottom of page